Wie ben ik?

Mijn naam is Saskia van Gilst, geboren in 1980 en woonachtig in Rosmalen (‘s-Hertogenbosch). Getrouwd met Ben, dol op tekenen en muziek en ik waai met enige regelmaat graag uit op Terschelling. 

Vanuit zowel mijn persoonlijke ervaring als vanuit mijn rol als coach weet ik goed hoe verdrietig en frustrerend het kan voelen om vast te lopen.

Mijn eigen verlieservaringen gaan bijvoorbeeld over het verlies van een dierbare door suïcide, de ingewikkelde scheiding van mijn ouders en het verlies van mijn gezondheid door een chronische darmontsteking. En naar aanleiding van deze gebeurtenissen kwam ook ik uiteindelijk in een burn-out terecht.

Saskia van Gilst foto bij tekst Yumen Coaching

Op zoek naar antwoorden en nieuwe manieren om met mijn emoties om te gaan, liep ik onderweg vast in het reguliere circuit. Vanaf dat moment (2010) ben ik trainingen gaan volgen waarbij persoonlijke ontwikkeling in een breder perspectief bekeken werd (emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel). En in 2012 begon ik aan mijn eerste coach opleiding.

Sindsdien heb ik mezelf meerdere keren ontmoet en in allerlei opzichten opnieuw ‘uitgevonden’. Ik heb geleerd tot me te nemen wat ooit zo pijnlijk was. Om te omarmen wat er is, in plaats van ertegen te blijven vechten. Steeds met als doel een gezonder, gelukkiger mens te worden. Het was een turbulente reis. En als ik mijn proces nu in één woord zou moeten samenvatten, dan zou ik het ‘helend’ noemen. Als ik twee woorden mag gebruiken zou ik  ‘bevrijdend’ eraan toevoegen 😉

De belangrijkste les die ik onderweg geleerd heb? Er is altijd een manier om uit een situatie te komen of ermee om te leren gaan. Dat is uiteraard niet altijd even eenvoudig… maar niet onmogelijk en zeker de moeite waard.

Mijn missie? Vanuit mijn eigen ervaringen, in combinatie met een zorgvuldig samengesteld fundament aan opleidingen, mensen met soortgelijke worstelingen helpen het leven weer in te durven ademen. Want vastlopen doen we vaak alleen maar de weg terug naar jezelf vinden hoef je niet alleen te doen.

Als coach en begeleider help ik je graag bij het vinden van jouw eigen antwoorden op dat wat jou bezighoudt. Zo hoef je het spreekwoordelijke wiel niet helemaal zelf én niet helemaal opnieuw uit te vinden. Ik help je om op een andere manier in beweging te komen, de verbinding met jezelf terug te vinden en je grip terug te krijgen op je (professionele) leven. Jij zet de stappen, ik begeleid je daar liefdevol bij.

'Misschien moet je eerst jezelf tegenkomen, voordat je het kunt zijn.'

Loesje

Wat je als coachee van mij als coach kunt verwachten?

Deskundige persoonlijke ondersteuning tijdens jouw proces. Oftewel in elk stadium van het traject kun je rekenen op mijn betrokkenheid. Zowel tijdens de coach sessies als tussentijds – mocht je daar op enig moment behoefte aan hebben. 

Daarnaast bied ik jou als coachee natuurlijk volledige vertrouwelijkheid: alle informatie, zowel de inhoud als jouw persoonlijke gegevens, wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Vanuit de opleidingen die ik gevolgd heb bij Alba Academie (Practitioner en Dieper Coachen), Bright Blue Coaching (verlies en rouw), CSR Centrum (stress & veerkracht) en Phoenix Opleidingen (Systemisch Werken en Op de rand van het licht over rouw & ritueel) mag je van mij verwachten dat ik je meeneem in wat er bij jou onder het oppervlak leeft. We werken op identiteitsniveau omdat zich juist daar een duurzame ontwikkeling laat realiseren.

Als professioneel coach/counseler ben ik aangesloten bij NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches) en werk ik volgens de ethische code van NOBCO.

Tevens ben ik Partner van CSR Centrum (Expertisecentrum Stress & Veerkracht) en werk ik als erkend CSR coach bij stress- en burn-out klachten volgens de CSR-methode (Chronische Stress Revearsel). Deze methode ziet burn-out als een fysiologisch probleem waarbij vanuit neuro-hormonale disbalans allerlei mentale en emotionele klachten optreden.  

De CSR methode kent een bio-psycho-sociale aanpak en werkt volgens 3 stappen:

1. Roofbouw stoppen (en zorgen dat je lijf weer kan gaan herstellen)
2. Zelfmanagement ontwikkelen (inzicht en tools verkrijgen waarmee je beter voor jezelf kunt zorgen en gezondere keuzes leert maken)
3. Re-integratie (opbouw van werkzaamheden op een manier die bij jou past)

Wil je meer informatie over de CSR-methode, kijk dan eens op www.csrcentrum.nl   

En kijk ook eens op de pagina informatief voor korte filmpjes met uitleg over verlies, rouw, hoe burn-out ontstaat en hoe je ervan herstelt. Mogelijk vind je ook antwoorden op je vragen en krijg je meer inzicht in wat er zich bij jou afspeelt.

Moniek Hanssen van Drukkerij Wihabo in Geffen vroeg mij of ik een bijdrage wilde leveren aan hun ‘Lekker in je vel’ programma. 
Gedurende dit programma besteedt Wihabo als werkgever heel bewust tijd een aandacht aan de gezondheid en het welzijn van haar medewerkers.

Omdat de maand juli over rouw en veerkracht ging, kreeg ik een uitnodiging om in de vorm van een interview een aantal vragen te beantwoorden. En zo ook deze onderwerpen – waar iedereen op enig moment in zijn of haar leven mee te maken krijgt – wat toegankelijker te maken op de werkvloer. Ik zei natuurlijk volmondig ‘Ja!’ 😊

Het werd een hele leuke en bijzondere ervaring!
In de video hierboven zie je het interview.

Chat openen
Scan de code
Wil je meer weten over coaching bij stress & burn-out of begeleiding bij verlies & verdriet?