Polyvagaal Theorie met Deb Dana!

Ik keek er naar uit!

En gisteren was het zover 😄

De eerste module van de workshop ‘De polyvagaaltheorie in therapie’ van niemand minder dan Deb Dana zelf.

Nog beter dan mooie en waardevolle boeken lezen is voor mij toch het leren van de meesters zelf 🙏🏻

De polyvagaaltheorie gaat over ons autonome zenuwstelsel, dat o.a. door de ervaringen die wij opdoen in ons leven een eigen manier ontwikkelt van hoe het met stress, spanning, emoties en omgaat. Oftewel hoe wij als individuen leren (of niet leren) ons te verhouden tot onveilgheid en veiligheid.

En welke strategieen (bijvoorbeeld vechten, vluchten of ineenstorten) we als onze ‘go to’ oplossing ontwikkelen wanneer we ons onzeker, onder druk, geëmotioneerd voelen of op een andere manier – vaak onbewust – ‘gevaar’ menen op te merken.

En heel belangrijk ook… hoe kunnen we vanuit onze overlevingsmmechanisme de weg weer terug naar veiligheid vinden? Dat werkt voor iedereen anders. En in kaart brengen hoe dat voor jou werkt is super waardevol omdat je daarmee leert jezelf (stress, spanning, emoties) beter te reguleren.

En dat kan je dan weer helpen om beter in balans te blijven, je energie zorgvuldiger te verdelen en gezond te blijven of gezonder te worden.

Zeer waardevol dus ook voor als je met chronische stress klachten of burn-out worstelt.

Meer weten over coaching bij stress en burn-out? Kijk op www.yumencoaching.nl of app of bel me voor een vrijblijvende kop ☕️koffie of 🫖.


polyvagaaltheorie stress spanning autonoomzenuwstelsel burnout gezondheid welzijn balans 

Chat openen
Scan de code
Wil je meer weten over coaching bij stress & burn-out of begeleiding bij verlies & verdriet?