Pijn is fijn!

‘Pijn is fijn!’
Riep ik als klein meisje 😳

Ik schreef er al eerder eens iets over…

Ik doe mijzelf gemakkelijk pijn
Fysiek, emotioneel, mentaal
En dat gaat vaak vanzelf
Nee, dat doe ik niet bewust
Dat zit er ingebakken.

Zelfs toen ik tijdens het Gymnasium van dichtbij een zelfmoord meemaakte, meende ik dat ik mijn diploma wel zonder ‘zitten blijven’ moest halen. Dat is me overigens gelukt. Geen idee hoe ik dat voor elkaar heb gekregen 😅

En ook toen ik tien jaar lang worstelde met vaker wel dan geen diarree hebben (wat later een flinke chronische darmontsteking bleek te zijn) meende ik dat ik moest floreren als vrouw, echtgenoot, vriendin, zelfstandig ondernemer, zus, dochter, tante…

Ik duw voortdurend tegen mijn grenzen… ben mijn eigen grootste criticus, ben beter in incasseren dan aangeven wanneer ik niet meer met iets of iemand mee kan of wil. En als ik eenmaal een grens voor mezelf heb verlegd, kan dat de volgende keer dus vast nog wat verder 😬

Inmiddels ben ik me hier al langer van bewust en ook bezig om hierin iets anders voor mezelf te creëren. En dat gaat gelukkig steeds beter, met horten en stoten de ene keer makkelijker dan de andere keer.

Vooral als ik het even moeilijk heb dan plopt dit overlevingsdeel van mezelf zonder aarzeling op. Zo ook de afgelopen tijd. De opleiding over trauma die ik momenteel volg maakt veel los. En ook daarbuiten gebeurde er het een en ander dat me raakte. Dus ‘plop’ daar was ie weer…  

En toen ik vanochtend aan mijn ochtendwandeling begon voelde ik mijn lijf ‘Hoho’ zeggen. ‘Vandaag graag even niet zo ver en niet zo hard’. En vervolgens vormde de inzichten zich gaandeweg.

Dus heb in het kader hiervan vandaag ‘maar’ 5 kilometer gelopen en op een tempo dat voor mij bijna voelt als achteruitlopen 😆

En dat was oncomfortabel en heerlijk tegelijk. Precies wat ik nodig had zo aan het begin van mijn vakantie: afschakelen en wat extra mildheid voor mezelf. Inclusief ontspannen glimlach 😊

Mildheid is ook fijn! 🙌🏻

Herkenbaar?

Zou jij ook wel wat vaker milder voor jezelf willen zijn?

Chat openen
Scan de code
Wil je meer weten over coaching bij stress & burn-out of begeleiding bij verlies & verdriet?