‘Op de rand van het licht’ over rouw en ritueel

Er is maar een lichtje nodig…

Vorige week begon ik aan de opleiding Op de rand van het licht bij Phoenix Opleidingen

Een opleiding over rouw en ritueel… over hoe je polariteiten opnieuw met elkaar kunt verbinden wanneer je met een verlies te maken krijgt, je wereld op zijn grondvesten heeft staan schudden, je hart gebroken is, er een diep en vaak pijnlijk gat in je leven is geslagen.

Dat kan over een overleden dierbare gaan, over verlies van gezondheid, een verbroken contact, echtscheiding, verlies van werk, of…

Zelf ken ik die zoektocht naar ‘hoe nu verder?’ ook goed. En hoewel ik gelukkig niet meer zo snel verdwaal, ben ik daar in alle eerlijkheid ook nog steeds zoekende in…

Want hoe beweeg ik tussen licht en donker, hoe verbind ik verdriet met vreugde, dood met leven, Eros met Thanatos…en hoe kunnen metaforen, symboliek, verhalen en rituelen ons hierbij helpen?

Vanochtend was ik even op de begraafplaats om Michiel zijn schoongepoetste windlicht terug te zetten en zag ik deze vriendelijke ‘smile’ boven de donkere zerken… ik kon niet anders dan even gniffelen 😉🙏🏻


Soms is jezelf de vraag stellen en op pad durven gaan al genoeg ✨


rouw ritueel verliesenrouw verdriet hashtagvreugde eros thanatos dood leven suicide

Chat openen
Scan de code
Wil je meer weten over coaching bij stress & burn-out of begeleiding bij verlies & verdriet?