‘Het rouwende brein’

Gisteren was ik samen met Sofia Oomen bij het congres ‘Het rouwende brein’.
 
Een leerzame en ook inspirerende middag!

Met een lezing van Riet Fiddelaers-Jaspers over hoe je rouwen kunt zien als een leerproces en haar missie die ik graag ondersteun: het normaliseren van rouw. Want we krijgen er op enig moment in ons leven, allemaal mee te maken… in welke vorm dan ook.

Een interview met Mary-Frances O’Connor, auteur van het boek ‘Het rouwende brein’. Zij deed jarenlang onderzoek naar de effecten van (liefde en) rouw op ons brein. Haar boek ga ik lezen!

Een prachtige en ontroerende bijdrage van Jacomijn Bardeloos. Als docent in het basisonderwijs ging zij in haar klas creatief aan de slag met rouw en gisteren deelde zij de tekeningen, verhalen en gedichten van ‘haar kinderen’ met ons ❤️

En als afsluiter kwam Douwe Draaisma aan het woord over rouw en wat het met ons geheugen kan doen. Hoe zit dat bijvoorbeeld met het blijven zien en horen van mensen die overleden zijn? En hoe vinden mensen hier steun in tijdens een intense periode van rouw?

Waardevol in allerlei opzichten!  


Heb jij ook met rouw te maken? En ben je zoekende hoe je met jouw verlies ‘op zak’ de weg weer kunt terugvinden naar een betekenisvol leven?

Kijk op www.yumencoaching.nl of neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismaking. Graag kijk ik samen met je naar wat jij zoekt en hoe ik je hierin op weg kan helpen.

#hetrouwendebrein #verlies #rouw #verliesenrouw #verdriet #burnout #chronischestress #nognietgenomenrouw

Chat openen
Scan de code
Wil je meer weten over coaching bij stress & burn-out of begeleiding bij verlies & verdriet?