Goed voor jezelf zorgen… Hoe doe je dat eigenlijk?

Goed voor jezelf zorgen…
Hoe doe je dat eigenlijk? En wat betekent dat precies voor jou? 
 
Voor mij persoonlijk was dit lang een soort van klok en klepel verhaal. Ik zorgde wel voor mezelf maar hoe ik echt goed voor mijn eigen behoeften kon zorgdragen was me vreemd.

Omdat iemand anders mij steeds opnieuw de vraag stelde merkte ik dat deze uiteindelijk ook in míj́ ging leven.
En daarmee kwamen ook de antwoorden. Ik kwam erachter dat goed voor mezelf zorgen voor mij begint met naar mezelf dúrven luisteren. Want zo eenvoudig was dat toen nog niet. Veel meer was ik gewend me aan te passen, aan verwachtingen te voldoen. Uit angst om bijvoorbeeld kritiek te krijgen was ik gestopt met naar mezelf te luisteren 😕

Toen ik dat doorkreeg ontdekte ik opnieuw waar ik blij van word, waar ik rust vind, waar mijn grenzen en wensen liggen en waar ik energie van krijg.

En hoe meer ik mezelf leerde kennen hoe meer ik mezelf ook echt kon zijn. En hoe meer ik mezelf kon zijn, hoe beter ik ook leerde om mezelf dat te geven wat mij goed doet. Een enorme verrijking! 🙌🏻

Ook als coach kom ik soms mensen tegen die gestopt zijn met naar zichzelf te luisteren. En dan hoor ik mezelf steeds weer die vraag stellen. En steeds vaker zie ik ook mijn coachees zichzelf terugvinden!

Goud waard! ❤️

Chat openen
Scan de code
Wil je meer weten over coaching bij stress & burn-out of begeleiding bij verlies & verdriet?