Angsten… als ze de kans krijgen nemen ze de teugels graag van je over

Angsten..😬

Als ze de kans krijgen nemen ze de teugels graag van je over. Als een op hol geslagen paard waaraan je je alleen nog uit alle macht kunt vasthouden zodat je er niet keihard vanaf valt.  

Angsten huizen graag daar waar weinig zelfvertrouwen of veerkracht aanwezig is. Daar zien ze hun kans schoon om je hun ‘realiteit’ voor te houden. Met hun alertheid bedoelden het ze ooit goed, maar inmiddels helpen ze jou niet meer.

Misschien ben je in een onrustige of onveilige omgeving opgegroeid en heb je daarin weinig eigen invloed ervaren. Of misschien heb je een overweldigende gebeurtenis meegemaakt die je je machteloos heeft laten voelen. En ben je hierdoor gaan twijfelen aan je vermogens om met jezelf en de wereld om je heen om te kunnen gaan.

Het vertrouwen, de veiligheid in jezelf terugvinden, kan je helpen de teugels weer meer in handen te krijgen. Als je een (uitvals)basis in jezelf weet te creëren, dan heb je altijd een plek om in jezelf naartoe te gaan als het spannend wordt. Dan heb je grond onder je voeten waar vandaan je in vrijheid kunt kiezen hoe je met iets of iemand om wilt gaan… én of je stapvoets, in draf of in galop gaat 🐎😉

Dit fragment komt uit de film ‘Bad Boys for life’ en vond ik een treffende beeldspraak👌🏻

Chat openen
Scan de code
Wil je meer weten over coaching bij stress & burn-out of begeleiding bij verlies & verdriet?